Welcome to My

Blog

Tuesday, January 08, 2013

Program Pengajian Di UNISZA Lepasan SPM 2012

Program Pengajian Di UNISZA Lepasan SPM 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Di sini saya memuat naik Program Diploma Bagi pelajar LEPASAN SPM Yang ditawarkan di UNISZA bagi calon SPM 2012 (KATEGORI A). Ini bagi memudahkan saya membuat rujukan. Jika ada komen membina daripada pelayar blog dan rakan kaunselor, sangat dialu-alukan. Sekian terima kasih.
 

KOD PROGRAM PENGAJIAN
KEMASUKAN KE IPTA
PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN SPM/SETARAF
SESI AKADEMIK 2013/2014
 






CARIAN KOD PROGRAM BERDASARKAN IPTA
UNISZA TERENGGANU


Bil
Kod
Nama Program
1
D2031
DIPLOMA SAINS KEJURURAWATAN
2
D2150
DIPLOMA TESL
3
D2210
DIPLOMA PERAKAUNAN
4
D2221
DIPLOMA PENGAJIAN BANK
5
D2222
DIPLOMA PENGAJIAN INSURANS
6
D2223
DIPLOMA KEWANGAN
7
D2224
DIPLOMA PEMASARAN
8
D2225
DIPLOMA PERDAGANGAN ANTARABANGSA
9
D2231
DIPLOMA PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
10
D2405
DIPLOMA REKABENTUK PERINDUSTRIAN
11
D2600
DIPLOMA UNDANG-UNDANG
12
D2701
DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (SYARIAH)
13
D2702
DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (USULUDDIN)
14
D2703
DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (BAHASA & KESUSASTERAAN ARAB)
15
D2704
DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (DAKWAH)
16
D2705
DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (AL QURAN & AL SUNNAH)
17
D2706
DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (PENTADBIRAN ISLAM)
18
D2707
DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM (SEJARAH & TAMADUN ISLAM)
19
D2708
DIPLOMA PENGAJIAN ISLAM DENGAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
20
D2801
DIPLOMA TEKNOLOGI MAKLUMAT
21
D2802
DIPLOMA TEKNOLOGI MAKLUMAT (MULTIMEDIA )
Kod Program Pengajian UNISZA telah dikemaskini sehingga 01 Disember 2012 : 05:59:13 PM





20 comments:

Anonymous said...

salam .. tumpang tanya jap ... kalu diploma pengajian islam kt UNISZA nie, blajar nnt semua subjek dalam bahasa arab ke??

Cikgu Kaunseling Ma said...

salam anon
maaf saya tidak tahu pula. cuba anda hubungi terus UNISZA.

Anonymous said...

Salam cikgu...nak tanya sikit... kalau semua keputusan subjek sains saya iaitu fizik, kimia dan

biology hanya mendapat D dalam SPM...Adakah saya akan diterima masuk ke unisza ini dalam diploma kewangan???

Ukhty Anisa said...

salam cikgu...kalau diploma kewangan dan diploma pengajian bank apa kerjaya lepas tamat belajar dan apa tugas2 dia....sama ke dengan akauntan?

Anonymous said...

salam. sy nk tny sket. kalau embil diploma tesl di unisza kena lalui temuduga t'lebih dulu ke? atau terus daftar??

Anonymous said...

Assalam.saya pelajar pengajian islamdan teknologi maklumat di unisza.bukan semua subjek dlm bahasa arab..separuh je..

Anonymous said...

Assalamualaikum. .Mau tnya ne mcm mna apply borang permohonan ke UNISZA. .??

Cikgu Kaunseling Ma said...

Anonymous said...

Assalam.saya pelajar pengajian islamdan teknologi maklumat di unisza.bukan semua subjek dlm bahasa arab..separuh je..

April 2, 2013 at 8:59 PM
Delete

waalaikumussalam terima kasih atas makluman saudara / saudari. sangat saya hargai kerana sudi tolong jawabkan soalan pelayar blog ini. semoga Allah jua memabalasnya

Cikgu Kaunseling Ma said...

Anonymous said...

Assalamualaikum. .Mau tnya ne mcm mna apply borang permohonan ke UNISZA. .??

April 15, 2013 at 10:20 PM
Delete

waalaikumussalam,setahu saya melalui UPU. Sekarang permohonan via UPU telah ditutup.

Anonymous said...

Salam..adik sya mndapt twran diploma pemasaran di unisza..saya hndk mndptkn pendpt tuan..krn sebelum ni adik saya belajar aliran sains...sekiranya dia hndk menukar kursus blh x?-

Aqilah Shukor said...

Assalamualaikum . apa subjek2 dalam diploma undang2 ni ye .

Cikgu Kaunseling Ma said...

Anonymous Anonymous said...

Salam..adik sya mndapt twran diploma pemasaran di unisza..saya hndk mndptkn pendpt tuan..krn sebelum ni adik saya belajar aliran sains...sekiranya dia hndk menukar kursus blh x?-

May 17, 2013 at 2:49 PM
Delete

pd pdgn saya better adik anda daftar masuk UNISZA dulu ATAU
Bincang dgn pendaftar UNISZA.

Cikgu Kaunseling Ma said...

Aqilah Shukor said...

Assalamualaikum . apa subjek2 dalam diploma undang2 ni ye .

May 18, 2013 at 7:44 AM
Delete

WSLM, Aqilah
sila rujuk website UNISZA

Anonymous said...

Salam.
Di mana kampus untuk Diploma Pengajian Islam dengan teknologi Maklumat?
-Raqiib-

Cikgu Kaunseling Ma said...

wslm raqib sila rujuk UNISZA

Anonymous said...

ASSALAMUALAIKUM..SYE DPAT DIPLOMA TEKNOLOGI PMBUATAN.. BILEW DAFTAR NANTY BOLEHTAK TUKAR COURSE LAEN?

Anonymous said...

Assalamualikum ckgu,sy nk tny unisza utk pngambilan disember ad x,lau ad no pin tu bile kuar..cz sy nk apply utk dip perakaunan...plz hlp me..:)

Anonymous said...

Salam cikgu,nk tny bile blh thu pengambilan ke2 di unisza..utk bln disember yer..blm lpas lg kn..lau ambln jun da lpas dah kn ckgu..:)

Anonymous said...

Askom ckgu,sy just nk thu intake jun dip perakaunsn di unisza da lepas ke belom utk pembelian no pin..intake 2013/2014..:)hrp dpt bntu sy..

nor fazliana said...

salam nak tanye ,,pengajian bank cam mane ? boleh terangkan skit ? saya pelajar sastera ..

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .